محیط کشت XLD آگار | محیط کشت Mac Conky agar | خرید و فروش محیط کشت ارزان

محیط کشت XLD آگار | محیط کشت Mac Conky agar | خرید و فروش محیط کشت با قیمت ارزان

محیط کشت Mac Conky agar

محیط کشت XLD آگار | محیط کشت Mac Conky agar | خرید و فروش محیط کشت با قیمت ارزان :

محیط کشت مک کانگی اگار یک محیط کشت انتخابی-افتراقی هست که توسط الفرد تئودور مک کانگی ساخته شده است.این محیط برای ایزوله سازی و تشخیص ارگانیسم های کلی فرم و پاتوژن های روده ای به کار میرود.محیط کشت مک کانگی اگار شامل ترکیبات بافر، پپتون،لاکتوز،کریستال ویوله،املاح صفراوی و نوترال رد می باشد.پپتون موجود در این محیط کشت ویتامین ها و مواد مغذی برای رشد میکرو ارگانیسم ها رو فراهم میسازد و لاکتوزکه یک مونو هیدرات هست منبعی برای تخمیر کربو هیدارت میباشد.قرمز خنثی یا نوترال رد در  PH  پایینتر از 6.8 قرمز میشود و در PH  بالاتر از 6.8   بی رنگ می شود.محیط کشت مک کانگی اگار با دارا بودن ترکیبات کریستال ویوله مانع رشد اکثر باکتریهای گرم مثبت می شود و در واقع خصوصیات افتراقی خود را نشان می دهد.

کاربردهای محیط کشت مک کانگی اگار:

برای جداسازی خانواده انترو باکتری یا سه (Enterobacteriaceae) و گونه سودوموناس(Pseudomonas) مورد استفاده قرار میگیرد.برای جداسازی باکتریهای گرم منفی تخمیر کننده لاکتوز از غیر تخمیر کننده لاکتوز استفاده میشود.از باکتریهای گرم منفی روده ای که در محیط کشت مک کانگی اگار رشد میکنند ولی لاکتوز تخمیر نمی کنند می توان به سالمونلا تیفیموریوم اشاره کرد.از محیط کشت مک کانگی اگار بدون کریستال ویوله می توان برای جداسازی انواع مایکوباکتریوم استفاده کرد.

روش ساخت محیط کشت مک کانگی اگار:

 49.53  گرم از محیط کشت  را با1000  میلی لیتر اب مقطر حل کرده و حرارت می دهیم تا محیط کشت کاملا حل شود سپس در اتوکلاو با دمای 121 درجه سانتی گراد و به مدت 15  دقیقه قرار داده تا استریل شود وبعد در دمای 45 الی 50  درجه میگذاریم سرد شود سپس به پلیت های استریل منتقل می کنیم.

روش کشت مکانکی اگار:

نمونه را به صورت خطی به محیط کشت تلقیح می کنیم .پلیت ها را دور از نور نگه داشته و در دمای 35+2  به مدت 18 الی 24 ساعت انکوبه می کنیم و اگر منفی بود دوباره 24 ساعت دیگه انکوبه می کنیم.

نتایج حاصل مکانکی اگار:

گونه های تخمیر کننده لاکتوز به رنک قرمز یا صورتی رشد می کنند.گونه های غیر تخمیر کننده مثل شیگلا و سالمونلا و… به صورت بی رنگ وشفاف رشد می کنند.اشیرشیاکلای به صورت قرمز متمایل به صورتی رشد می کند که حالت موکویدی دارد.گونه های سودو موناس هم به رنگ صورتی کم رنک و غیر شفاف رشد می کند.

 

Xylose Lysine Deoxycholate agar

XLD آگار یک محیط رشد انتخابی و افتراقی است که برای جداسازی پاتوژن های روده ای گرم منفی (گونه های شیگلا و سالمونلا) از نمونه های بالینی و مواد غذایی استفاده می شود. pH محیط کشت XLD آگار تقریباً 4/7 است و به دلیل وجود نشانگر قرمز فنل، آن را با رنگ صورتی روشن یا قرمز روشن نشان می دهد. تخمیر شکر pH را کاهش می دهد و نشانگر قرمز فنل با تغییر به رنگ زرد نمایان می شود.

ترکیبات محیط کشت XLD آگار:

  1. عصاره مخمر

  2. L-لیزین

  3. گزیلوز

  4. لاکتوز

  5. ساکارز

  6. دیوکسی کلات سدیم

  7. کلرید سدیم

  8. تیوزولفات سدیم

  9. آمونیوم فروت سیترات

  10. فنل قرمز

  11. آگار

ماده انتخابی موجود در XLD Agar، سدیم دیوکسی کلات است که مانع از رشد موجودات گرم مثبت می شود. منبع کربوهیدرات، قند گزیلوز است که توسط اکثر باکتری ها ازجمله سالمونلا برای تولید اسید، تخمیر می شود. کلنی های شیگلا چون نمی توانند این کار را انجام دهند، قرمز می شوند.

پس از مصرف گزیلوز، کلنی های سالمونلا لیزین را تجزیه می کنند و pH را دوباره به قلیایی و کلنی های قرمز شیگلا تبدیل می کنند. برای جلوگیری از این دکربوکسیلاسیون لیزین در برابر واکنش شیگلا، لاکتوز و ساکارز به مقدار زیاد اضافه می شوند.

افزودن سولفات سدیم و سیترات آمونیوم آهن به عنوان منبع گوگرد و اندیکاتور، به ارگانیسم های سازنده سولفید هیدروژن (سالمونلا) اجازه می دهد تا در شرایط قلیایی، کلنی هایی با مراکز سیاه تولید کنند و به این صورت از کلنی های رنگی شیگلا متمایز می شوند.

ارگانیسم هایی که گزیلوز را تخمیر می کنند، لیزین دکربوکسیلاز منفی هستند و لاکتوز یا ساکارز را تخمیر نمی کنند و باعث PH اسیدی در محیط شده و کلنی های زرد را تشکیل می دهند. نمونه هایی از این ارگانیسم ها عبارتند از: Citrobacter spp، Proteus spp و Escherichia coli.

 

آنزیم شاپ اولین و بزرگترین مرکز تخصصی فروش آنزیم آزمایشگاهی و معرف آزمایشگاهی زیر نظر برند سیگما ایران

نظرتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *